Lash Lift

Ibland behöver dina ögonfransar en extra boost, Även om fransförlängning och lösögonfransar alltid är ett alternativ, kräver de också mycket mer underhåll. Därav, lash lift. Denna relativt underhållsfria behandling är i princip en permanentning av dina naturliga fransar som lyfter och böjer fransarna under en längre tid. För dem som vill spara lite tid varje morgon, och samtidigt känna sig naturligt vackra, så kan detta vara en behandling att överväga. Vi har tagit reda på allt åt dig om lash lift och vad du behöver veta.

Vad är lash lift?

Lash lift är en helt naturligt, halvpermanent behandling som ger dig fylligare och tjockare ögonfransar, utan användning av kemikalier eller ögonfransförlängning. Dina naturliga fransar lyfts från roten, vilket ger dem ett lyft och förlängt utseende. En lash lift fungerar genom att du lockar ögonfransarna från roten, enda ut till spetsen så att du kan se hela längden av dem. 

Med en lash lift behöver du inte hantera mascara som klumpar sig, eller irriterande lösögonfransar. Dessutom kommer du att vakna varje morgon med naturligt långa och tjocka fransar. Många väljer att samtidigt få sina fransar tonade i en mörkare färg för att öka effekten. Du kan se lash lift som en permanent för dina ögonfransar. En lash lift är inte att förknippas med en brow lift (som är för ögonbrynen).

För vem passar lash lift?

En ideal kandidat för lash lift är en person som har starka och friska ögonfransar, men som vill få dem att se längre och vackrare ut, utan det dagliga besväret eller skadorna från en fransböjare. En lash lift passar egentligen vem som helst som vill ha en fin form på sina ögonfransar, utan att krångla varje dag med mascara eller lösögonfransar.

Fördelar med lash lift

Det finns stora fördelar med en lash lift över andra lösningar för att få längre och finare fransar, så som lösögonfransar, eller mascara.

5 fördelar med lash lift:

 • Förbättrar dina naturliga ögonfransar
 • Passar för både korta och långa  fransar.
 • Lockar, lyfter och ger ett utseende av längre och mörkare fransar.
 • Ett bra alternativ till ögonfransförlängningar och lösögonfransar.
 • Lätt eftervård och underhåll

Vem kan utföra en lash lift-behandling?

Vi rekommenderar att du gör en lash lift-behandling hos ett certifierat proffs för att undvika komplikationer, permanentvätska innehåller kemikalier som bör behandlas av ett proffs. 

Kan man göra lash lift hemma?

Ja, man kan göra lash lift hemma, men vi rekommenderar att du går till ett certifierat proffs. Om du ska prova på att göra en lash lift hemma så bör du göra mycket research innan och vara extra försiktig. 

Hur är processen när du gör en lash lift?

En lash lift-behandling bör vara helt smärtfri och med minimalt obehag.

Processen för en lash lift är oftast i denna ordning:

 • Behandlaren kommer att hålla ner dina nedre fransar och separera dem från de övre fransarna.
 • De applicerar ett serum eller en behandling och målar i princip fransarna uppåt från roten på en silikonstav för att ge dem ett lyft och förlängt utseende.
 • De kan även applicera en volymgivande produkt, samt en toning.
 • I slutet rengör och borstar behandlaren dina fransar.

Funkar lash lift på alla längder och färger av ögonfransar?

Fransarna kan vara långa eller korta, men bör vara minst 4 mm långa för att få ett lyckat resultat. Alla färger fungerar också, däremot brukar folk samtidigt tona dem för att de ska upplevas som längre och fylligare.

Kan man göra lash lift på korta fransar?

Korta fransar är fransar som får en stor boost vid en lash lift, däremot måste de vara minst 4mm långa för att processen ska lyckas

Hur lång tid tar en lash lift-behandling?

En lash lift tar cirka 45-60 minuter från början till slut. Tiden omfattar förberedelse och rengöring av fransarna, applicering av skydd, samt applicering av permanentvätskan. Vätskan måste sitta kvar i 8 till 10 minuter för att låta den sätta sig.

Hur länge håller lash lift?

En lash lift håller vanligtvis i fyra till sex veckor, men kan variera beroende på hur snabbt dina ögonfransar växer. Du bör undvika smink, vatten, och kontakt med dina fransar i 24 timmar efter en lash lift, på så sätt säkerställer du att dina fransar sätter sig i den korrekta formen och du kan njuta av resultatet.

Kan man ha mascara på Lash lift?

Ja, du kan ha mascara på lash lift. Men undvik det direkt efter en behandling. Du bör vänta 24-48 timmar efter en behandling innan du applicerar mascara, eftersom de ofta innehåller oljor som kan bryta ner din lash lift.

Så ofta kan du göra lash lift

Det är alltid bättre att vänta längre mellan lash lifts för att låta dina fransar falla av och växa tillbaka innan du får en ny lash lift. Den optimala tiden för hur länge du bör vänta mellan lash lifts är vanligtvis sex till åtta veckor.

Vilka olika böj finns det på lash lift?

Du får ofta välja mellan tre olika böj:

 • L-böj – En ganska rak böj som passar främst för korta fransar som vill ha en stor effekt.
 • C-böj – En hyfsat kraftig böjning som passar perfekt för den som har längre fransar.
 • U-böj – Det mest naturliga böjet, passar bäst för tjocka ögonfransar.

Skötselvård och eftervård av lash lift

Eftervården och skötselråd av lash lift är förvånansvärt lätt att upprätthålla. Efter en lash lift krävs ingen nedtid. Du måste bara undvika att få dina fransar blöta under de första 24 timmarna – så du bör undvika att duscha, eller svettas från tung träning eller en bastu. Framförallt får du inte gnugga dig i ögonen eftersom det kan störa fransarna innan de satt sig helt. Det är inte heller något problem att applicera ögonfransserum när du har lash lift, men vänta minst 48 timmar efter behandlingen.

Sammanfattning

Lash lift är ett enkelt sätt att ge dina ögonfransar ett semipermanent lyft. Om du är trött på att applicera mascara varje dag, eller krångla med lösögonfransar så kan en lash lift vara något för dig. Det går ganska snabbt, håller länge, och skadar inte dina naturliga ögonfransar.


Vanliga frågor om lash lift:

Har lash lift några biverkningar?

Den största biverkningen är hudirritation på grund av kemikalier som används, du kan även uppleva torra ögon under behandlingen.

Kan lash lift vara farligt eller göra ont?

Nej, men permanentvätskan som används kan leda till irritation vid dina ögon.

Kan man göra lash lift om man är gravid?

Vi skulle inte rekommendera någon som är gravid och i första trimestern att skaffa en lash lift. Om du är gravid, rådgör med din läkare innan du bokar ett möte.

Vad kostar lash lift?

Vad en lash lift kostar beror på vilken salong du gör på, men ett vanligt pris är mellan 750-1500kr.

Leave a Comment