Browlift – Guide: Gör brynlaminering hemma på 15 minuter

Det sägs att ögonbrynen ramar in ansiktet. Det finns numera många innovativa behandlingar som erbjuder sig att trimma, snygga upp och förvandla våra ögonbryn. En nyare – och alltmer populär – behandling är Browlift, även kallat brynlaminering eller brow lamination.

Vad är browlift?

Browlift, eller brynlaminering är i huvudsak en texturering av brynhåret. Det är en process där en specialist, eller du själv mjukar upp hårsäcken med hjälp av en kemisk lösning”och sedan omformar, eller sätter, den till en mer raffinerad, lyft och slätare form. Resultatet blir perfekt uppborstade bryn som ger en fylligare, mer enhetlig och definierad look. Brow lift är inte att förknippas med en lash lift.

Fördelar med browlift

Den största fördelen med att laminera ögonbrynen genom att göra en browlift är förstås utseendet. När det görs på rätt sätt kommer brynen att ligga i en mer estetiskt tilltalande form, med bryn som ser fylligare och mer lyfta ut. Förutom att släta ut hårstråna kan du också omforma brynen lite under lamineringen; till exempel höja bågen eller sänka svansen för att få önskad form.

Till skillnad från andra ögonbrynsbehandlingar, inklusive microblading, är denna behandling icke-invasiv och inte permanent.

Varför gör man browlift?

Browlift är en säker behandling som kan ge dig naturligt fylligare ögonbryn efter bara en behandling. Det är ett mer prisvärt alternativ jämfört med andra ögonbrynsbehandlingar så som Microblading och ger omedelbara resultat som håller i längden.

Hur länge håller browlift?

Ett av de främsta fördelarna för browlift, eller brynlaminering är att den håller i upp till åtta veckor, vilket innebär att du slipper frenetiskt borsta ögonbrynen och sätta gel varje morgon, vilket gör att du kan ha en daglig rutin som kräver mindre underhåll.

Vad ska man tänka på innan man gör browlift?

Det är viktigt att du är förberedd på rätt sätt. Undvik retinol, alfahydroxysyror (AHA) och andra exfolierande hudvårdsprodukter minst 48 timmar före din behandling eftersom detta kan orsaka en reaktion med den kemiska lamineringslösningen, vilket resulterar i en oönskad hudreaktion. Bryntekniker rekommenderar också att du undviker att noppa, tråda eller vaxa brynen före din behandling

Gör browlift (Brynlaminering) hemma

Det finns en anledning till att många skönhetsbehandlingar görs av proffs, inklusive laminering av ögonbryn(browlift). Men om du är benägen att göra det hemma så kan du följa vår guide.

Så här laminerar du dina ögonbryn hemma

Detta behöver du: Ögonbrynsborste, Brow Glue, Permanentvätska för ögonbryn, tillhörande neutraliseringsvätska, plastfolie, tops, bomullspad, 

Steg 1: Se till att brynen är rena och att all produkt är borttagen med hjälp av en rengöringslösning.

Steg 2: Borsta brynen uppåt med en ögonbrynsborste och applicera en Brow Glue. När varje enskilt hårstrå är täckt borstar du igenom brynet en gång till med en ögonbrynsborste så att hårstråna reser sig upp.

Steg 3: Applicera sedan permanentvätska för ögonbryn med en tops i uppåtriktad riktning.

Steg 4: Ta en stor bit plastfolie och lägg det ovanpå dina bryn. Låt plasten sitta kvar i åtta till tio minuter och torka sedan bort permanentvätskan med micellärt vatten på en bomullspad.

Steg 5: Applicera neutraliseringsvätska på brynen med en tops och placera sedan en ren bit plastfolie på brynen i 10 minuter, torka sedan bort lösningen med micellärt vatten på en bomullspad.

Steg 6: Sköt brynen efter dina önskemål. Om du har ljusa bryn kan du färga dem för att lyfta fram de tunnare, ljusa hårstråna för fylligare bryn. Du kan också behöva trimma eller plocka bort enstaka hårstrån för att skapa en mer polerad finish.

Efterbehandling: För att få ett långvarigt resultat får du inte blöta brynen eller applicera smink på 24 timmar. För att hålla brynhåren friska, kamma igenom brynen med en vårdande olja och en ögonbrynsborste varje kväll innan du sover.

 

Browlift hemma – Resultat: Före och efter

Ett browlift ger lite mer buskiga ögonbryn där brynhåren ofta är vända uppåt.

browlift före och efter
Browlift – Före & Efter

Risker med browlift

Även om browlift är en säker och icke-invasiv behandling, så finns det ett par risker att ha i åtanke

  • Det finns en risk för överbehandling av dina brynhår om permanentlösningen lämnas kvar för länge under proceduren, vilket kan leda till svaga och brutna brynhår.
  • Det finns en risk för hudirritation som kan inkludera rodnad, fjällning, svullnad och klåda.
  • Det finns en risk för att utveckla en allergisk reaktion mot vissa av de kemiska ingredienser som används under behandlingen.

Sammanfattning

Brow lamination är ett bra behandlingsalternativ och ett icke-invasivt alternativ till microblading för en naturlig, definierad look med minimalt underhåll. Vi rekommenderar att du i första hand bokar en tid hos en expert, men om du vill göra det hemma så kan du prova vår guide.

Leave a Comment