10 tips för hur man får en Glow up

Om du känner att du har en svacka och undrar hur du kan få en Glow up, så har du kommit rätt, här får du flera tips på hur man får en glow up, de flesta av dem kan du göra hemma. Att få en glow up är en stärkande förändring av vem du är. Det kan vara att ändra ditt utseende, dricka mer vatten eller uppnå dina mål. Vad din glow up än innebär för dig handlar det om att bli den bästa versionen av dig själv och lära dig att öva på self-care och acceptans! Ta hand om din kropp både inifrån och ut genom att äta en välbalanserad kost, träna regelbundet och ta hand om din hud. Öva på att vara självsäker och omge dig med positiva människor för att hjälpa dig att känna det där glowet!

Vad är en Glow up?

Glow up är en informell term för en positiv personlig förändring, som vanligtvis innebär större förändringar i utseende och stil. Ofta hand i hand med en ökning av självförtroende och mognad 

Vem borde göra en Glow up?

En Glow up kan egentligen vem som helst göra, men passar de som vill ha en förändring. Har du precis kommit ut ur ett toxic förhållande? Har du börjat på en ny skola eller arbetsplats? Eller är du bara sugen på att göra något nytt med din stil och utseende? Många vill även göra en glow up inför sommaren. Oavsett vilken anledning du har, så är det en bra anledning.

Hur får man en glow up? Snabba tips att göra hemma

Det finns en hel del saker som du kan göra för att bli mer självsäker än någonsin, utan smink. Kom ihåg att allt handlar om att du ska känna dig fantastisk. 

Drick mer vatten

Det första sättet att få en glow upp är att dricka mer vatten. Jag vet, du har förmodligen hört det här tusen gånger, men det är sant! Du behöver vatten för att fungera, så du kommer att må så mycket bättre när du börjar dricka mer av det. Inte bara det, det är fantastiskt för andra saker som att förbättra din hud. Jag börjar alltid min morgonrutin med ett glas kallt vatten.

Motionera

Du visste förmodligen att den här skulle  komma. Ett bra sätt att få en glow up är att få mer motion, om du inte redan gör det. Jag pratar inte bara om en en fysisk glow, det ger dig även en mental glow up. Motion ger dig mer energi, förbättrar ditt humör och får dig att känna dig mer självsäker. Försök att träna en stund flera gånger i veckan.

Ät mer frukt och grönsaker

Ett annat sätt att få en glow up är att börja ta in mer frukt och grönsaker i din kost. Detta kommer att få din hud att glowa och få dig att känna dig 10x bättre eftersom du får i dig mer vitaminer.

Sakta ner på skräpmat

Skräpmat har motsatt effekt jämfört med att äta frukt och grönsaker. Skräpmat  får dig att må dåligt, du blir uppblåst och kan till och med förstöra din hy. 

Prova ny makeup och nya frisyrer

Om du vill må bra måste du experimentera för att ta reda på vad som får dig att må bra. Prova nya sminkningar och frisyrer. Kanske får det dig att känna dig bättre med dig själv om du sminkar dig på ett visst sätt eller har en viss hårfärg. Du kan testa att bleka håret, och om du får gult hår efter din blekning, så har vi flera tips som hjälper dig.

Få ett friskare hår

Om du inte redan har märkt det försöker vi bli friskare eftersom DET är det som gör dig till ditt bättre jag. Det gäller även hårvård. Det är dags att göra något åt ditt skadade hår som går av! Prova att lägga till nya produkter, använda mindre värme och använda schampon och balsam som är bättre för ditt hår. En ny trend som jag har sett som gör ditt hår superfriskt och glansigt är risvatten för hår.

Använd en ansiktsmask

En ansiktsmask kan rengöra och exfoliera din hud, och kan hjälpa dig tömma dina porer hemma. Det finns olika sorter som passar dina behov, återfuktande, exfolierande, samt även de som ordagrant ger dig ett glow!

Skaffa en solbränna

När vi är bruna känner vi oss riktigt fräscha och snygga. Att skaffa en solbränna, antigen naturligt i solen(Obs, använd solkräm!), eller genom att använda brun-utan-sol eller spray tan. Så garanterar vi att du kommer känna att du har fått en glow up.

Färga och noppa ögonbrynen

Att snygga till sina ögonbryn är aldrig fel, använd en ögonbrynsfärg och ta bort oönskade hår, så kommer du känna dig mycket snyggare!

Förbättra din hållning

Om du är som jag sitter du förmodligen med huvudet nedåt och tittar på din telefon eller dator just nu. Du måste förbättra din hållning så fort som möjligt! För det första är detta bara ett annat sätt för dig att bli friskare genom att stödja friskare ben och leder. Du skulle också bli förvånad över hur mycket din hållning kan förbättra ditt självförtroende!

Leave a Comment