Ta bort din Brun utan Sol – Få bort BUS snabbt

Jag tror att nästan alla är överens om att brun utan sol är den bästa uppfinningen sedan skivat bröd. Det är snabbt, enkelt, säkert och fungerar otroligt bra för att ge en naturlig och vacker solbränna, så du känner att du har fått en glow up.

Men vad händer när du gör det oundvikliga misstaget när du applicerar den och du vaknar upp nästa dag med en fläck här eller en rand där? Här kommer några olika idéer om vad du kan göra för att ta bort brun utan sol snabt.

Så får du bort din Brun utan Sol(BUS)

 • Exfoliera med en kroppsskrubb

Detta är förmodligen den bästa metoden och den minst skadliga för din hud!  Du kan använda en exfoliator direkt i duschen.  Du applicerar helt enkelt skrubben på en tvättlapp eller en exfolieringshandske, och skrubbar sedan bort brun utan solen med cirkulära rörelser.  Exfoliering är nyckeln till en fantastisk hud och skapar ett ungdomligt utseende, samt gör sig av med eventuella störande fläckar.

 • Citronsaft

Den här fungerar ok för små fläckar som de på händerna eller fötterna.  Du behöver bara dubba huden med en bomullsboll eller bomullspad som har blötts i citronsaft.  Detta är särskilt användbart när du bara har några få fläckar av BUS att lyfta bort.  Du kan köpa små flaskor med citronjuice i matbutiken.

 • Babyolja

Den här är till för större misstag där du behöver minska din färg över ett stort område.  För att få det att fungera ska du löddra in dig med lite babyolja och låta det sitta i 10-15 minuter, och sedan hoppa in i ett varmt bad för att skölja bort brun utan solen.  Det luktar gott och kommer att göra din hud mjuk och smidig.

 • Vit vinäger

Vad kan vit vinäger inte göra? Den är fantastisk för så många ändamål att du bör ha en stor kanna till hands hela tiden. Med det sagt, om du behöver ta bort brun utan sol med det bör du försöka gnugga vinäger på, låta det sitta i cirka 10 minuter och sedan skölj av det med vatten.

 • Alkohol eller aceton

Kanske inte förstahandsvalet på grund av dess lukt, och dessa produkter kan också vara hårda mot huden (så vi rekommenderar dem bara i nödfall). Använd dessa på samma sätt som du skulle använda vinäger eller babyolja.  Gnugga in den, låt den sitta i en minut eller två och skölj sedan bort den.  Du kan också lägga den på en näsduk eller bomullsboll och gnugga försiktigt det område där brun utan solen  är kvar.

 • Babyservetter

Alla babyservetter fungerar inte, men vissa gör det, och de luktar trevligare och är lättare att använda än till exempel vinäger eller nagellacksborttagningsmedel.  Använd dem bara på mycket små områden.  Och gnugga inte för hårt för då skadar du huden.

 • Bikarbonat

Det här är ganska enkelt. Gör en kroppsskrubb av vatten och bikarbonat och sätt igång att exfoliera bort fläckarna! Detta fungerar inte så bra, men vi var tvungna att lista det.

 • Tandkräm

Detta är en annan som vi inte skulle rekommendera, men vi har sett den på några ställen på internet.  Se till att använda vitare tandkräm om du ska gå den här vägen.  Gnid in den, låt den sitta och skölj sedan bort den och brun utan solen!

 • Self Tan Eraser

Det finns produkter som är specifikt gjorda för att ta bort brun utan sol, utan att exfoliera kroppen för mycket.

ta bort bus från händer och fötter

Få bort brun utan sol från händer och fötter

För att få bort brun utan sol på mindre områden, så som händer och fötter. Så är det smidigt att använda en metod med mer precision, så som citronsaft. Annars funkar alltid en skrubb för ansikte eller kropp.

Få bort brun utan sol i ansiktet

Huden i ansiktet är som bekant lite mer känslig än kroppen, därför bör du vara extra försiktig när du tar bort brun utan sol i ansiktet. Använd inte för starka medel eller för mycket kraft. För att få bort brun utan sol i ansiktet rekommenderar vi en ansiktsskrubb eller ansiktspeeling, som appliceras försiktigt.

Få bort brun utan sol i håret

Brun utan sol må ge ett strålande resultat, men kan ha en rörig appliceringsprocess, vilket kan resultera i att du får brun utan sol i håret. Om du har blont hår är det mycket troligare att du råkar ut för detta problem eftersom produkten syns mycket tydligare än för andra hårfärger.

 1. Schampo Om ditt hår har en mörkare färg eller om det inte har fått alltför stora fläckar kan några schamponeringar räcka. Se bara till att du inte är för aggresiv mot håret under processen, och det är också viktigt att du har valt ett schampo som fungerar bra med din hårtyp och hårbotten. 
 2. Uppvärmd olivoljaÄven om det låter väldigt konstigt, kan upphettad olivolja faktiskt vara den perfekta brun utan sol-borttagningen för ditt hår(Olivolja kan faktiskt vara bra för håret!) En sak att se till är att oljan inte är för varm – du vill inte bränna ditt hår. Börja med att värma upp lite extra jungfruolivolja på vilket sätt som helst. Följ upp med att använda denna olivolja som tvål eller schampo för att rengöra håret på djupet. Det ska inte vara några problem med att använda den här metoden så länge du tvättar ut oljan efteråt och du kanske till och med upptäcker att det gör ditt hår mjukare! Var försiktig och använd endast oljan när den har svalnat.
 3. Avfärgning – Tro det eller ej, men det finns faktiskt produkter på marknaden som är utformade för att avlägsna hårfärg eller färg från dina lockar. Om du har naturligt färgat hår kan detta vara en bra lösning för dig, men kanske inte den bästa idén om du har färgat ditt hår (det kan ta bort allt).Följ instruktionerna på förpackningen och om möjligt bara använda den på det område som är påverkat. Det är en bra idé att använda ett balsam med lågt pH-värde efteråt, eftersom det ger näring åt håret och balanserar de kemikalier du har använt.

Hur lång tid tar det innan brun-utan-sol försvinner?

Om du använder Brun utan sol, kan du förvänta dig att din gyllene nyans håller i 7-10 dagar på grund av den naturliga omsättningen av hudceller. Om du blir naturligt solbränd utomhus kan du räkna med att din solbränna bleknar på ungefär samma tid, 7-10 dagar.

Ta bort spraytan

De flesta spraytans stannar i det översta lagret av din hud, vilket innebär att det inte behövs för hårda eller aggresiva metoder för att ta bort. Du kan i princip använda samma metoder som för att ta bort brun utan sol

Metoder för att ta bort spraytan

 • Ta ett bad – Något så enkelt som att ta ett bad kan vara mer än tillräckligt för att ta bort spray tan. Ett varmt bad kommer nämligen att mjuka upp hudens översta lager, vilket borde få spray tan-lösningen att falla av direkt. 
 • Använd exfolierande skrubb – Som vi redan nämnt påverkar spraybränna endast det översta lagret av din hud, så det mest effektiva sättet att ta bort den är att skrubba bort den döda huden.
 • Använd babyolja – Babyoljor är också ganska potenta när du behöver ta bort det översta lagret av din döda hud.

Leave a Comment