Nyansering

Vad är nyansering?

Nyansering är en slags lättare toning av ditt hår, som ofta används som det sista steget i en färgbehandling. En nyansering används oftast för att mer exakt få fram just den färgen och nyansen du verkligen vill ha i ditt hår. Du kan se det som att man tar ett steg i taget, först bleks håret för att bli ljust, sedan nyanseras håret för att få fram den specifika tonen eller färgen (silver, askgrå, guld, etc).

nyansering efter blekning

Vem behöver en nyansering i håret?

En nyansering passar de personer som vill ha en specifik ton eller nyans i håret, så som silver, askgrå, kall beige, med mera. Det passar speciellt om du vill ha ljusa slingor i håret, för att få fram den önskade nyansen. Efter en blekning får du ofta gult hår och behöver därmed en nyansering för att neutralisera den varma och gula tonen.

Skillnaden på nyansering och toning

Skillnaden på en nyansering och en toning är liten i teorin, men stor i praktiken. En nyansering kan ses som en mer intensiv toning, men som används EFTER andra färgbehandlingar. 

Skillnaden på nyansering och färginpackning

En färginpackning innehåller endast lite pigment som sätter sig i hårets översta lager, men en nyansering innehåller oxiderande färg som går direkt in i håret när det är som mest öppet.

Hur länge håller en nyansering?

Hur lång tid en nyansering håller beror lite på produkt, samt om den får sitta sin fulla verkningstid. Sköljs den ut för tidigt så kommer nyanseringen tvättas ut tidigare. En lyckad nyansering brukar hålla i cirka 15-20 tvättar.
Du kan få din nyansering att hålla längre genom att inte tvätta håret för ofta, använda kallare vatten i duschen, använda dig av färgbevarande schampo, samt att vara skonsam med värmeverktyg så som lock- och plattångar.

Kan man nyansera håret hemma själv?

En nyansering är en behandling hos en frisör, du kan göra en behandling med intensivtoning hemma som är lik en nyansering, men slutresultatet blir nog inte detsamma. Vi rekommenderar att du får en nyansering hos en professionell frisör

Hur ofta kan man göra en nyansering i håret?

Som alltid så är måtta en bra tumregel. Om du färgar och klipper håret två gånger per år, så kan det vara bra att genomgå en nyansering mellan dina färgtillfällen för att fräscha upp din nyans och ditt hår. En nyansering är inte så slitsamt för håret, men vi rekommederar att du väntar minst 1 månad mellan tillfällen.

Sliter nyansering på håret?

Nyansering sliter inte så hårt på håret, och är därmed en bra behandling om du har slitet hår och behöver vila upp det från intensiva behandlingar.

Nyansering i samband med hårblekning

Du måste inte alltid göra en nyansering när du bleker ditt hår, men det är vanligt att göras samtidigt då du får fram den mer exakta önskade nyansen i ditt hår, samt för att neutralisera gula toner som kan uppstå i håret vid samband med en blekning.

Sammanfattning

En nyansering behövs för att få den önskade nyansen i håret, det används för att mer specifikt få fram den tonen och nyansen som du vill ha. Det görs inte alltid i samband med en hårblekning, men det är väldigt vanligt då en hårblekning kan ge gula toner som du neutraliserar med en nyansering. En nyansering tvättas ut efter ett tag, men är samtidigt väldigt skonsamt för håret.

Leave a Comment