Estrid rakhyvel – Recension

Estrids rakhyvlar är något du kanske lagt märke till senaste tiden, många influencers använder dem, eller kanske till och med dina vänner eller bekanta. Vi på BeautyPress har testat Estrid under en period och kommer gå igenom vad vi tycker i den här artikeln med en ärlig recension och omdöme av Estrids rakhyvlar!

Om du är trött på att kasta bort dina hårt förvärvade pengar på engångshyvlar, kanske du vill ge Estrids rakhyvlar en chans. Estrid är en prenumentationstjänst av rakhyvlar som kommer direkt till din brevlåda. Estrid tillverkar en vegansk och cruelty-free rakhyvel som riktar in sig främst mot kvinnor och ickebinära, men funkar precis lika bra för män, däremot är de främst tillverkade för kroppsbehårig och det finns nog bättre alternativ när det kommer till att raka ett skägg. 

Estrid arbetar mycket med jämnställdhet och välgörenhet, och deras instagram är väldigt intressant och full med intressanta inlägg om kroppspositivitet och jämndställhet, och allmänt peppande bilder! De heter Heyestrid på instagram och det är ett bra konto att följa för inspiration och allmänt uppfriskande content bland ett hav av skeva kroppsideal.

Hur fungerar Estrid

 1. Välj en utav 5 olika färger – Du får ett startkit bestående av ett handtag i stål, en vägghållare, samt 2 fräscha, vassa rakblad.
 2. Bestäm hur ofta du vill få rakblad levererat till din dörr. Varje månad, varannan månad, eller var tredje månad. Frakten är klimatkompenserad och utan fraktkostnader.
 3. Klart! 

Du kan även avsluta, pausa, eller hoppa över en leverans precis när du vill utan extra kostnad.

Omdöme & Recension Estrid Rakhyvel

Estrid rakhyvel recension

Välj en av fem färger på Estrids rakhyvlar

Enligt Estrid så skapades de som lösningen på alla våra rakproblem. De menar att raka sig ska vara ett personligt val och inte att du gör det på grund av att du måste, eller för att samhället säger det. För de som vill raka sig så erbjuder de en prenumentationstjänst av rakhyvlar som kommer till din dörr. Rakhyveln har ett stålhandtag som ger en bra tyngd i handen och gör det väldigt enkelt att greppa den, den rör sig lätt över din kropp utan att fastna eller rycka. 

Rakhuvudena innehåller 5 supervassa rakblad som smidigt rakar av hårstrået så nära huden som möjligt, de är även försedda med en vegans återfuktande remsa som förbättrar glid och underlättar rakningen ytterligare.

Hur bra är egentligen Estrids rakhyvlar? Rakhyvlarna är supervassa och gör jobbet utan några konstigheter. Startkitet kostar 95 SEK och sedan betalar du 119 SEK per leverans, beroende på hur ofta du har valt.

Fördelar
 • Väldigt vassa
 • Veganska
 • Billiga
 • Snygga
 • Smidiga
Nackdelar
 • I början kan de vara lite för vassa

Rakar du dig ungefär varje dag så kan det vara bra att välja leverans var 30:e dag, medan om man rakar sig ungefär en gång i veckan så passar det bra att välja leverans var 90:e dag. Det finns även ett alternativ som är leverans var 60:e dag och passar bra någonstans mitt emellan. 

Jag själv har valt leverans var 90:e dag och jag tycker det passar jättebra, skulle faktiskt vilja ha ännu mer sällan då jag upplever att livslängden på deras rakblad är lite längre och jag hinner inte göra mig av med alla rakblad innan ny leverans kommer. Jag har prenumenerat på Estrid sedan ungefär sommaren 2020 och är hitills supernöjd och har rekommenderat det till många i min närhet som även de är väldigt nöjda.

Priset kan nog vara den största fördelen med Estrid, man sparar hur mycket som helst jämfört med att köpa dyra rakblad i affären. 

För att hålla det kortfattat: Estrids rakhyvlar är väldigt bra, det är billigt, och det är framförallt väldigt smidigt. Jag rekommenderar det starkt till alla, testa att beställa startkitet och se själv, du kan alltid säga upp prenumenationen när som helst utan bindningstid. Jag har tyvärr ingen rabattkod att dela med mig av. Men deras priser är redan så otroligt privsvärda och billiga att det bara är att slå till direkt.

Hur byter man rakblad på Estrids rakhyvel?

Att byta rakblad på Estrids rakhyvel är superenkelt, precis som på vissa andra rakhyvlar så finns det en slags knapp där bak som lossar på rakbladet, sedan är det bara att klicka på det nya. Det bör egentligen inte gå längre än 2 månader innan du byter rakhblad, det bästa är att byta varje månad, eller när du känner att den börjar bli slö eller trög. Estrid själva rekommenderar att du byter den efter 5-7 användningar. Du bör även fästa rakhyveln på väggfästet mellan användning för att hålla det så fräscht och torrt som möjligt

Estrids arbete med hållbarhet, jämnställdhet samt välgörenhet

Estrid jobbar mycket med hållbarhet, jämnställdhet och välgörenhet, om detta är något som är viktigt för dig så är Estrids rakhyvlar det rätta för dig

 • Handtaget till rakhyveln samt väggfästet är båda gjorda av stål för att de ska hålla längre.
 • De använder sig av så lite plast som möjligt, och deras förpackningar som leveranserna kommer i består av återvunner material
 • Den återfuktande remsan på rakhuvudet är helt vegansk och cruelty free
 • All frakt och transport är klimatkompenserad genom deras partner Tricorona
 • De samarbetar med organisationen “Women for Women International” som de donerar en procent av deras omsättning till. Det är en organisation som stöttar kvinnor i krig för att förbättra deras framtid.

Ge Estrid en chans och du kommer inte att ångra dig!

1 thought on “Estrid rakhyvel – Recension”

Leave a Comment